Partneři projektu

Medoro je konsorcium soukromých a veřejných subjektů, jejichž vlastním posláním je podpora sociální soudržnosti, místního udržitelného rozvoje, mezinárodní spolupráce a především posílení postavení mladých lidí prostřednictvím školení, vzdělávání a samostatné výdělečné činnosti.

Za více než 15 let činnosti Medoro propaguje a řídí, přímo nebo ve spolupráci s veřejnými a soukromými subjekty, řadu projektů odborné přípravy, územního rozvoje a nadnárodní spolupráce, zejména prostřednictvím těchto fondů a programů: EFRR, ESF, FIFG, Urban, Archimed, Medocc, 3C západní, Grundtvig, Ita-Malta, EIE, EAGGF, Erasmus +.

Na druhé straně se snaží silně stimulovat instituce, aby povzbuzovaly a prosazovaly lepší kvalifikaci dospělých a zlepšování společenského významu starších osob. Medoro věří, že pro podporu rozvoje území je třeba zdůraznit místní specifika, vést dialog mezi veřejnými a soukromými zúčastněnými stranami a zahájit spolupráci.

Medoro se zavazuje podporovat zapojení veřejných institucí a místních aktérů, kteří jsou protagonisty rozvojových procesů, a zejména usnadnit účast hlavních aktérů zapojených do řetězce „vzdělávání, odborné přípravy a podnikání“ do iniciativ iniciativ teritoriální spolupráce, mobilita mládeže, posílení sektorů největšího povolání na našem území, návrh a experimentování inovativních a hodnotných evropských vzdělávacích nástrojů.

Více informací: www.medoroscarl.eu

Kontakt

  • E-mail: [email protected]
  • Telephone: +39 3451205910 / +39 3473320931
  • Skype account: carmelomess

 

Cooperative d’Initiative Jeunes (CIJ) je družstvo veřejného zájmu, které poskytuje podporu mladým podnikatelům. CIJ podporuje posílení postavení a aktivní občanství s cílem posílit otevřenou a digitální integraci ve vzdělávání, výuce, odborné přípravě a práci s mládeží. Její odborné znalosti jsou založeny na kooperativní pedagogice a nových technologiích (internet a ICT), aby poskytly mladým lidem a školitelům nástroje, které lze použít ke zlepšení procesu výuky a učení.

Družstvo seznamuje mladé lidi s demokratickým fungováním společnosti, s organizací práce, s družstevním řízením a s fungováním trhu. Mladí lidé jsou podporováni zprostředkovateli, místním výborem, který sdružuje odborníky v oblasti zaměstnanosti, družstva, aktéry sektoru sociální a solidární ekonomiky. S podporou zkušené a kvalifikované regionální sítě CIJ vyvíjí a propaguje multidisciplinární přístupy založené na přenosu know-how a artikulaci mezi teoretickými a praktickými činnostmi, při nichž se žáci dostávají do reálné situace, což jim pomáhá rozvíjet dovednosti a znalosti.

CIJ poskytuje podporu vytváření a rozvoji ekonomických aktivit mládeže a podporuje různé studie, diagnózy, provádění vzdělávacích akcí pro územní animaci a místní rozvoj.

Více informací: www.coop-jeunes.com

Kontakt

  • E-mail: [email protected]
  • Telephone: +04 95 38 05 07
  • Facebook: @coopjeunescorsica
    Skype : benoit.romanini